Wat is een gebruikte Automatische Externe Defibrillator (AED)?

Wat is een gebruikte Automatische Externe Defibrillator (AED)?

De gebruikte Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat kan worden gebruikt bij een persoon met een hartstilstand. Op een geautomatiseerde manier krijgt iemand met een hartstilstand een elektrische schok toegediend met als doel het hart weer op gang te krijgen. Doordat een AED een eenvoudig te bedienen automatisch toestel is, is het nu mogelijk dat defibrilleren niet uitsluitend door de professionele hulpverleners moet worden uitgevoerd, maar ook door andere (niet medisch opgeleide) personen. De AED geeft instructies.

 

Hoe lang gaat een AED mee?

Je zou kunnen zeggen dat de levensduur van een AED onbeperkt is. Een AED slijt nauwelijks, omdat de meeste AED’s vrijwel nooit gebruikt worden. Alleen de elektroden en accu’s moeten om de zoveel jaar vervangen worden. Wel is het van belang dat de AED droog en niet te warm gehouden wordt. In een ruimte met een constante (kamer)temperatuur, lage luchtvochtigheid verloopt het verouderingsproces veel langzamer. Een AED gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. Daarnaast voeren de meeste AED’s dagelijks een zelftest uit.

Wat is een gebruikte AED? en waarom is een gebruikte AED net zo goed als een nieuwe AED?

Een AED is vaak een dure aankoop. Gebruikte (oftewel tweedehands) AED’s bieden vaak een goedkopere oplossing. Wanneer u een gebruikte AED bij ons koopt, dan koopt u dezelfde vertrouwde kwaliteit van een nieuwe AED, maar voor een veel lagere prijs. Wij laten al onze gebruikte AED’s streng controleren door medisch specialisten.

In de webwinkel staan gebruikte AED’s van topmerken zoals Physio-Control Lifepak, Cardiac Science, Zoll, Medtronic en Philips. Naast de AED’s kunt u ook meteen de accessoires voor de gebruikte AED’s bij ons bestellen.