Waarom hebben AED elektroden een houdbaarheidsdatum?

Waarom hebben AED elektroden een houdbaarheidsdatum?

 

 

AED ELECTRODES

Gebruikteaed.nl geeft regelmatig antwoord op verschillende vragen in blogs. Laatst hebben wij uitgelegd wat het verschil is tussen volautomatische en semi-automatische AED’s. Nu geven wij antwoord op de volgende vraag: “Waarom hebben AED elektroden een houdbaarheidsdatum?”

Onhygiënisch
Iedere AED maakt gebruik van twee elektroden. Deze elektroden hebben een houdbaarheidsdatum en moeten altijd op tijd vervangen worden. Na ieder gebruik van de AED moeten de elektroden onmiddellijk vernieuwd worden. Wanneer de elektroden eenmaal uit de vacuümverpakking zijn gehaald, drogen zij erg snel uit. Daarnaast is het niet hygiënisch om elektroden voor meerdere patiënten te gebruiken. Om die reden is het soms verstandig om een reserveset elektroden te hebben.

Kwaliteit van de gel
Iedere AED maakt gebruik van elektroden die de elektrische activiteit van het hart meten. Deze diagnose is erg gevoelig en daarom is het van groot belang dat de elektroden in een goede staat verkeren. Naarmate de tijd strijkt, neemt de kwaliteit van de gel van elektroden af. Daarom hebben alle elektroden een uiterste houdbaarheidsdatum. Na verloop van deze houdbaarheidsdatum zijn de elektroden niet meer betrouwbaar en moeten zij preventief worden vervangen.

AED elektroden van Gebruikteaed.nl
Al onze gebruikte AED’s worden geleverd met pads. U kunt ook aparte elektroden in onze webwinkel bestellen, klik hier voor alle accessoires.